زبان / Language

بازدید مدیران کل محیط زیست کشور از شرکت فولادآیاژی ایران

بازدید مدیران کل محیط زیست کشور از شرکت فولادآیاژی ایران

 

مقدمه خبر :

مدیران کل محیط زیست از شرکت فولاد آلیاژی ایران بازدید به عمل آوردند. در این بازدید دکتر تجریشی؛ معاون سازمان محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، lمهندس حمید جلالوندی؛ مدیر کل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و خانم دکتر پور ملائی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد و جمعی از مدیران مسئولین حفاظت محیط زیست حضور داشتند 

 

 

نشست و بازدید معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور از شرکت

 

مدیران کل محیط زیست از شرکت فولاد آلیاژی ایران بازدید نشست و هم اندیشی برگزار نمودند. در این نشست دکتر تجریشی؛ معاون سازمان محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مهندس حمید جلالوندی؛ مدیر کل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست کشور و خانم دکتر پور ملائی؛  مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد و جمعی از مدیران مسئولین حفاظت محیط زیست استانهای کشور  حضور داشتند.

در ابتدا مهندس چایچی؛ مدیر عامل شرکت ضمن خیر مقدم به مدیران محیط زیست کشور، از عملکرد، توانمندی و پتانسیل های شرکت و همچنین از سرمایه گذاری و هزینه های انجام شده برای داشتن یک صنعت سبز برتر گزارشی ارائه نمود.

در ادامه این نشست مهندس زارعی؛ رئیس محیط زیست شرکت، ضمن اعلام همکاری بسیار خوب فی ما بین محیط زیست استان یزد و شرکت فولادآلیاژی ایران گفت: شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان یک صنعت سبز در کشور معرفی شده است و این شرکت به منظور رسیدن به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست و با توجه به فعالیت ها، امکانات و منابع خود از ابتدای طرح گام های موثری را در این راستا برداشته است.

او اضهار داشت: این صنعت یک مصرف کننده بزرگ ضایعات فلزی (به عنوان مواد اولیه) تولید فولاد می باشد که نقش مهمی را در چرخه بازیافت ضایعات فلزی ایفا می کند .

وی همچنین در ادامه از فعالیت ها، عملکرد و برنامه های محیط زیستی شرکت خبر داد و گفت: شرکت فولادآلیاژی ایران به منظور رسیدن به توسعهُ پایدار و حفظ محیط زیست و باتوجه به فعالیت ها، امکانات و منابع خود، از ابتدای طرح گام های مؤثری در این راستا برداشته؛ و با صرف هزینه معادل 33 میلیون دلار و 8میلیون یورو  (5/7درصد کل سرمایه گذاری شرکت) در زمان اجرای طرح، سرمایه گذاری مناسبی داشته است، که سالیانه نیز 6 میلیارد تومان صرف راهبری مناسب این تجهیزات نموده.

زارعی بیان داشت : این شرکت در سال 1380 با ایجاد واحد محیط زیست و بکارگیری نیروی انسانی موردنیاز این بخش، فعالیت های زیست محیطی خودرا متمرکز نموده و  مطابق با استاندارد سامان بخشیده است.

و اهم اقدامات محیط زیستی شرکت در زمان طرح در طول بهره برداری را به شرح ذیل بیاندداشت:

زارعی در پایان گزارشات خود ، افتخارات زیست محیطی شرکت را اینگونه گزارش کرد:

* نصب آشکار ساز رادیو اکتیو در قراضه ها

* نصب دستگاه شریدر قراضه که باعث کاهش تعداد شارژ سبد قراضه و باطبع آن کاهش مصرف انرژی و کاهش ایجاد آلودگی می گردد.

* اجرای طرح آبیاری هوشمند و کاهش مصرف آب فضای سبز به میزان 25 درصد نسبت به آبیاری قطره ای. با سطحی معادل 400هکتار (350هکتار گونه بیابانی و 54 هکتار گونه تزئینی)

* نصب سیستم پایش آنلاین آلودگی _ ارتقاء سیستم  مدیریت محیط زیستی ایزو 14001 از 2004 به 2015

 

زارعی در پایان گزارشات خود را اینگونه به اتمام رساند:

 

1) دریافت لوح صنعت سبز 1380 از سازمان حفاظت محیط زیست کشور

2) أخذ کد ملی زیست محیطی از سازمان حفاظت محیط زیست در سال 1383

3) أخذ لوح صنعت برگزیده سبز کشور در سال 83

4) أخذ گواهینامه  IMS از مؤسسه  TUVNORDآلمان در سال 1386

5) أخذ لوح صنعت برگزیده سبز کشور در سال 94

6) ارتقاء و اخذ گواهینامه 2015: ISO14001 از Tuv Nord المان در سال 1397

متعاقباً دکتر تجریشی معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، ضمن تقدیر و تشکر از مسئولین شرکت فولادآلیاژی ایران، فعالیت های زیست محیطی انجام شده در این شرکت را بسیار خوب توصیف نمود و ابراز امیدواری نمود که دیگر شرکتهای منطقه نیز از این شرایط الگو برداری نمایند.

تجریشی بیان داشت: فولادآلیاژی ایران یکی از کارخانجات اصلی کشور می باشد که این شرکت جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیستی فیلترهای جذب آلاینده را نصب کرده است و نکته قابل توجه اینکه دوده های جذب شده توسط این فیلترهای تعبیه شده می تواند برای این شرکت ارزش اقتصادی بالایی نیز داشته باشد.

وی افزود: دومین اقدام ارزنده ،بازچرخانی آب در این مجموعه بوده است که حدود 99 درصد بازچرخانی اب داشته که مصرف آب را به حداقل رسانده است. .

وی در پایان خاطر نشان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده توسط شرکت فولادآلیاژی مصرف گاز و انرژی در طی سالهای اخیر با توجه به صنعتی بودن آن به حداقل رسیده و این ها همه حاکی از آن است که این کارخانه برازنده داشتن گواهینامه سبز است و می تواند الگویی مناسب برای دیگر شرکت های صنعتی باشد.

مهندس حمید جلالوندی؛ مدیر کل دفتر ارزیابی سازمان محیط زیست کشور نیز اضهار داشت:  ما در سازمان محیط زیست، دفترارزیابی حفاظت محیط زیست کشور متولی انتخاب صنایع سبز کشور هستیم و در فرآیند انتقال صنایع سبز بیش از دو دهه تجربه داریم.

وی با ذکر این نکته که در بعضی از صنایع خاص تحول و روند ارتقاء را شاهد بودیم گفت: در حوزه فولاد پروزه های محیط زیستی موفق که توانسته باشند به صورت جامع تمامی بخش هایشان را جلو ببرند و همزمان ذخیره آب و انرژی و همچنین مدیریت پسماند داشته باشند بسیار اندک است.

او  با اشاره به این نکته که در گذشته مدیر کل محیط زیست استان یزد بودند گفت: تفکر محیط زیستی در حوزه مدیریتی این شرکت ساعی و جاری است.

وی در ادامه از واحد HSE و تمامی واحدها قدردانی کرد و افزود: تجربیات این شرکت با همکاری محیط زیست می تواند الگویی برای تمامی صنایع باشد تا اثربخشی بهتری داشته باشد.

جلالوندی با اشاره به این نکته که آلودگی امری اجتناب ناپذیر نیست گفت: آلودگی محصوول دست انسان می باشد و انسان می تواند با تکنولوژی و علم روز این آلودگی را کنترل نماید.

جلالوندی در پایان بهترین راهکار حفاظت از محیط زیست را مدیریت راهبردی اعلام کرد و گفت: اساس محیط زیست بر فرهنگ سازی بوده و ما می توانیم در صنایع با توزیع کتاب و نشریه به این فرهنگ سازی کمک کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دکتر نیره پور ملائی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد نیز در حین بازدید از خطوط شرکت فولادآلیاژی ایران گفت: بعضی از صنایع بصورت بالفطره آلاینده هستند اما می توانند با اقدامات پایشی و کنترلی در فاز بهره برداری به یک صنعت سبز تبدیل شوند.

وی از جمله اقدامات موثر در فولادآلیاژی را توسعه فضای سبز در حوزه کارخانه، توسعه واحد HSE، ایجاد سیستم تهویه فاضلاب و نصب سیستم پایش آنلاین معرفی نمود و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست همواره از دستگاه ها و نهاد هایی که استاندارد ها و مسئولیت های اجتماعی خود را در حوزه محیط زیست و الزامات رعایت می کنندف حمایت خواهد کرد.

پورملائی به تمامی شرکت های صنعتی پیشنهاد کرد: از صنایعی که دارای صنعت سبز هستند استفاده الگوئی نمایند، این امر باعث می شود یک جامعه سالم و یک صنعت پایدار داشته باشیم و در نهایت می توانیم به یک محیط زیست پاک و سالم دست یابیم.

دکتر نیره پور ملائی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست استان یزد نیز در حین بازدید از خطوط فیلتراسیون شرکت فولادآلیاژی ایران گفت: بعضی از صنایع بصورت بالفطره آلاینده هستند اما می توانند با اقدامات پایشی و کنترلی در فاز بهره برداری به یک صنعت سبز تبدیل شوند.

وی از جمله اقدامات موثر در فولادآلیاژی را توسعه فضای سبز در حوزه کارخانه، توسعه واحد HSE، ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب و نصب سیستم پایش آنلاین معرفی نمود و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست همواره از دستگاه ها و نهاد هایی که استاندارد ها و مسئولیت های اجتماعی خود را در حوزه محیط زیست و الزامات رعایت می کنند، حمایت خواهد کرد.

پورملائی به تمامی شرکت های صنعتی پیشنهاد کرد: از صنایعی که دارای صنعت سبز هستند استفاده الگوئی نمایند، این امر باعث می شود یک جامعه سالم و یک صنعت پایدار داشته باشیم و در نهایت می توانیم به یک محیط زیست پاک و سالم دست یابیم.

دکتر پور ملائی مدیر کل حفاظت محیط زیست در طی مصاحبه ای با شرکت فولاد به سوالات چنین پاسخ دادند:

  1. لطفاً نظر و دیدگاه خودتان را در رابطه با محیط زیست فولاد آلیاژی بیان بفرمائید؟

واحد های فولادی جزء صنایعی هستند که بالقوه آلاینده بوده منتهی مراتب ما می توانیم تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم راهکارهای کنترلی پیش روی ما اعم از نصب فیلتر در مسیر آلاینده ها و تعبیه سیستم تصفیه فاضلاب ایجاد فضای سبز و پایش های آنلاین و ایجاد واحد های HSE، اینها مواردی هستند که به صورت کنترلی برای کاهش اثرات منفی خروجی هایی که یک صنعت بالقوه آلاینده می تواند داشته باشد. من در حوزه محیط زیست صنایع فولاد به صورت عام صحبت می کنم همیشه می تواند تجربه های موفق کنترل در حوزه بهره وری صنایع قابل تسریع برای خیلی از صنایع فولادی باشد.

  1. سازمان حفاظت محیط زیست چه اقداماتی در زمینه حفاظت محیط زیست صنایع انجام داده است؟

سازمان حفاظت محیط زیست برخوردهای تشویقی با صنایعی که الزامات زیست محیطی را رعایت می کنند دارد و نیز با صنایعی که حقوق محیط زیست و حقوق مردم و حقوق بهداشت و سلامت مردم را رعایت نمی کنند برخوردهای قانونی خواهد داشت.

  1. با توجه به انواع آلودگی هایی که شرکت های صنعتی اعم از آب و هوا و.. می توانند در گیر آن باشند لطفاً مردم و جایگاه آنها را در این اقدام بفرمائید؟

 بیشتر به نقش مسئولیت اجتماعی که خود صنایع می توانند در پرسنل و کارکنان و مردم ایفا کنند اشاره می کنم مردم ممکن است به صورت عام و تخصصی در حوزه خط تولید و انواع صنایع اطلاعات نداشته باشند و این وظیفه صنایع است که با ایجاد حس مسئولیت اجتماعی و فرهنگ سازی می توانند نگرانی و دغدغه های مردم را کاهش دهند.

  1.  نقش محیط زیست و فرهنگ سازی را چگونه می بینید؟

رسالت های محیط زیست بسیار زیاد است منتهی مراتب در حوزه صنایع همانطور که می دانید خود صنایعموظف هستند که با فرهنگ سازی و عملکرد خوبشان این امر ار ایجاد کنند ما به عنوان یک هادی نقش کمک کننده را می توانیم داشته باشیم.

منبع خبر:

آدرس کارخانه : یزد؛ جاده کنار گذر یزد کرمان- نرسیده به پایانه باربری- کیلومتر 24 جاده فولاد- شرکت فولادآلیاژی ایران - کدپستی: 8945151694


تلفن : (035) 37 25 30 90 - 96


فکس : (035) 37 25 46 80


پست الکترونیک : info@iasco.ir

آدرس دفتر تهران : خیابان کریم خان زند،‌خیایان قائم مقام فراهانی، خیابان مشاهیر، پلاک 51، شرکت فولاد آلیاژی ایران - کدپستی: 1589863316


تلفن : (021) 88 32 26 25 - 27


فکس : (021) 88 32 26 28


Sales Dep. : saleoffice@iasco.ir


Purchasing Dep. : purchaseoffice@iasco.ir

آمار بازدیدکنندگان


بیشترین بازدید همزمان :

بازدید امروز : 349

بازدید دیروز : 1,432

کل بازدید : 3,360,606